...

Moby Dick

Fluen er tænkt som en tangloppe imitation, men det tæller også, at en lille "saftig" flue i den giftige pattegrise farve

Moby Dick er en "lidt, men godt flue", som er rigtig god at have på repertoiret - og på forfanget. Fluen er tænkt som en tangloppe imitation, men det tæller også, at en lille "saftig" flue i den giftige pattegrise farve (af grunde som kun havørreden forstår), ofte virker bedre end andre fluer.

Fluetype

Tangloppe flue

Ophav

Ikke oplyst

Fluebinder

Ove Monrad

Opfundet

2017

Det lykkedes ikke altid, fordi der kan være så meget af den ægte vare, at havørreden ment overser vores fluer - som nok aldrig kan blive andet end en nogenlunde efterligning af det tiltænkte fødeemne. I disse tilfælde kan man altid ændre lidt i farvevalget. Erfaringen viser nemlig at pattegris farvede fluer narrer virkelig mange fisk - selvom det naturligvis kun er i vores kystflueæsker at disse farver findes. De rigtige tanglopper er grå, brunlige eller grønlige.

Uden at fluefiskere nogensinde bliver helt kloge på den slags farveforvirring, synes det i hvert fald at være nogenlunde sikkert at en flue, der skal konkurrere med naturlige forbilleder, med fordel kan laves i afvigende farver.

Fiskevejledning

Som tangloppe imitation fisker den dog bedst over tangbælter og ålegræs hvor den tages ind i 5-10 cm lange ryk med gode pauser i ny og næ.

Bedste årstid

Vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Moby Dick
Krog: Nogales Suwacky, str. 3 eller lignende
Hale: En lille dusk fibre fra Shell pink hackle fjer
Rib: 0,20 mm monofil line
Krop: SLF saltwater dubbing i farven shell pink
Rygskjold: Klar flexibody eller Pro Shrimpshell klippet i facon.

Bindevejledning

Fluen er dejlig hurtig at binde, for den består kun af en klat dubbing, lidt hackle fibre og rygskjold. Sørg for at kroppen taperes så den er tykkest på den forreste del. Når fluen er færdig kan den med fordel strigles grundigt igennem med et stykke velcro.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Tangloppe

Ophav: John Mortensen

...
Glimmerrejen

Ophav: Torben Gosch