...

Flatwing Tobisen

Tobis imitiationer der virkelig opfører sig som sit naturlige forbillede

Flatwing Tobis fluerne er helt fantastiske fiskefluer. Har man engang set en Flatwing flue komme svømmende gennem vandet er man solgt, for det er en af de få tobis imitiationer der virkelig opfører sig som sit naturlige forbillede i vandet.

Fluetype

Tobis flue

Ophav

Ken Abrames

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

1999 (den første flatwing)

Flatwing Tobis fluerne er mere en fluetype end et decideret mønster, og det er således op til en selv at bestemme fluens farve og størrelse. Under alle omstændigheder er de fantastiske som fiske fluer. Har men engang set en Flatwing flue komme svømmende gennem vandet er man solgt, for det er en af de få tobis imitiationer der - i hvert fald med fluefiskerøjne - virkelig opfører sig som sit naturlige forbillede i vandet. Flatwing fluerne er opfundet af Ken Abrames, og indført ved de danske kyster af Claus Eriksen.

Enhver kystfluefisker ved at der selvfølgelig altid skal være et par tobisimitationer i flueæsken så man kan præsentere grådige havørreder for en ordentlig mundfuld. Og her er Flatwing Tobis fluerne et oplagt valg, for det er helt fantastiske fiskefluer, udviklet gennem praktisk fiskeri.

Flatwing tobisen fiskes bedst i lange glidende træk og gerne meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække, så skal du bare se løjer…

Fiskevejledning

Flatwing tobisen er bedst om foråret, når livet i det lave vand eksploderer, og havørreden er sulten efter vinteren. Fiskes i lange glidende træk, i jævn til hurtigt tempo. Og en gang imellem meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Bedste årstid

Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Flatwing Tobisen
Krog: Owner Iseama str. 4
Hale: Et lille bundt hvid bucktail
Krop: Tynd lag flash dubbing i ønsket farve.
Vinge: Mix af 4-7 tynde flatwing hackler i ønskede farver, der iblandes nogle få flashstrå i matchende farve.
Hår hackle: Mix af bucktail i ønskede farver, f.eks. hvid, grøn, pink og blå bucktail.
Hoved: 3D øjne og Clear cure goo Uv lim.

Flatwing Tobisen kan godt tåle at blive vist igen