Flatwing Tobisen

Flatwing Tobis fluerne er helt fantastiske fiskefluer. Har man engang set en Flatwing flue komme svømmende gennem vandet er man solgt, for det er en af de få tobis imitiationer der virkelig opfører sig som sit naturlige forbillede i vandet.

Flatwing Tobisen hører til kategorien Tobis flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ken Abrames.

Flatwing Tobis udgør en seriøs mundfuld til grådige og sultne havørreder på jagt. Bør findes i enhver kystflueæske.

Flatwing Tobis fluerne er mere en fluetype end et decideret mønster, og det er således op til en selv at bestemme fluens farve og størrelse. Under alle omstændigheder er de fantastiske som fiske fluer. Har men engang set en Flatwing flue komme svømmende gennem vandet er man solgt, for det er en af de få tobis imitiationer der - i hvert fald med fluefiskerøjne - virkelig opfører sig som sit naturlige forbillede i vandet. Flatwing fluerne er opfundet af Ken Abrames, og indført ved de danske kyster af Claus Eriksen.

Enhver kystfluefisker ved at der selvfølgelig altid skal være et par tobisimitationer i flueæsken så man kan præsentere grådige havørreder for en ordentlig mundfuld. Og her er Flatwing Tobis fluerne et oplagt valg, for det er helt fantastiske fiskefluer, udviklet gennem praktisk fiskeri.

Flatwing tobisen fiskes bedst i lange glidende træk og gerne meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække, så skal du bare se løjer…

Tips til affiskning

Flatwing tobisen er bedst om foråret, når livet i det lave vand eksploderer, og havørreden er sulten efter vinteren. Fiskes i lange glidende træk, i jævn til hurtigt tempo. Og en gang imellem meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Bedste årstid: Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Flatwing Tobisen
Krog:    Owner Iseama str. 4 
Hale:    Et lille bundt hvid bucktail 
Krop:    Tynd lag flash dubbing i ønsket farve. 
Vinge:    Mix af 4-7 tynde flatwing hackler i ønskede farver, der iblandes nogle få flashstrå i matchende farve. 
Hår hackle:    Mix af bucktail i ønskede farver, f.eks. hvid, grøn, pink og blå bucktail. 
Hoved:    3D øjne og Clear cure goo Uv lim. 
:     
:     

Kommentarer til Flatwing Tobisen

Video fra Youtube

Se hvordan Morten Hansen binder Flatwings

Flueinformation

Fakta om Flatwing Tobisen
 • Fluekategori: 
  Tobis flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ken Abrames
 • Opfundet år: 
  1999 (den første flatwing)
 • Udgivet dato: 
  05-03-2015
 • Bedste årstid: 
  Forår